Home | Diensten en Producten |

Leerling administratie

school-software heeft in samenwerking met een aantal scholen een leerling administratie systeem ontwikkeld voor het basisonderwijs. Dit systeem is ontstaan vanuit de behoefte van verschillende schooldirecteuren om beter en efficiënter inzicht te krijgen in de prestaties en kwaliteit van hun school.

Overzichtelijke informatie en gebruiksgemak
Met het Leerling administratie systeem van school-software zijn alle gegevens van leerlingen, scores en toetsen, medewerkers en verzuim gemakkelijk te registeren. Daarnaast zijn alle gegevens eenvoudig toegankelijk via een overzichtelijk dashboard, dat volledig naar doelgroep ingericht kan worden. Iedere doelgroep heeft een eigen dashboard, die gericht de informatie en functionaliteiten geeft die voor hem bedoeld zijn. Zo wil een leraar zijn eigen klas zien en wil de directeur een totaaloverzicht van zijn school hebben. Vanuit één scherm zijn alle functionaliteiten beschikbaar en er hoeft niet eindeloos doorgeklikt te worden.

Betere kwaliteit van uw data
Door handmatig werk en een gebrek aan controle op invoer, mankeert er vaak één en ander aan de kwaliteit van de data. Het leerling administratie systeem bevat een automatische controle op invoer. Er zijn controle checks op data ingebouwd, waarbij het opslaan van incomplete velden en onbedoeld overschrijven van data wordt voorkomen. Ook worden CITO gegevens automatisch ontkoppeld (DULT) met de centrale CITO database.

IBG
Het leerling administratie systeem van school-software is ingericht om eenvoudig uw leerling-tellingen tweewekelijks digitaal aan te kunnen leveren aan de IBG.

Extra kenmerken:

  • Het leerling administratie systeem is webbased. Het is vanaf iedere computer met internetverbinding te bereiken. Het voldoet aan de strengste beveiligingseisen, welke vastgelegd zijn in een protocol.
  • Wij converteren automatisch de data uit andere, bestaande leerling administratiesystemen naar ons systeem.
  • Het systeem is gebaseerd op het SaaS model (sofware as a service). Dit betekent dat het systeem volledig als een service en in de vorm van een jaarlijks abonnement wordt aangeboden. De prijs is transparant en bestaat uit een prijs per leerling.
  • Leerling administratie van school-software kan direct gekoppeld worden met het kwaliteitsdashboard, waarmee u op stichting- en schoolniveau talloze analyse en rapportage mogelijkheden heeft. Hierdoor is al uw informatie (ook financieel en personeel) vanuit één dashboard toegankelijk.